Milyen fogásokhoz párosítsam a Disznókő-borokat?
Ételhez bort:
Aperitif - Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes vagy Száraz Szamorodni, 5 Puttonyos Tokaji Aszú
Libamáj - Disznókő Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes vagy Száraz Szamorodni, 5 vagy 6 Puttonyos Tokaji Aszú
Ázsiai (fúziós) és enyhén fűszeres ételek - Disznókő Késői Szüret, Tokaji Édes Szamorodni, 5 vagy 6 Puttonyos Tokaji Aszú
Halak és tengeri ételek - Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes Szamorodni
Fehér húsok - Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret
Nehezebb húsételek, nyúl, fácán, galamb - Disznókő Tokaji Aszú 5 és 6 Puttonyos
Kacsa - Disznókő Tokaji Édes Szamorodni, 5 és 6 Puttonyos Tokaji Aszú
Nehezebb magyaros ételek - Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni
Érett kemény vagy kék sajtok - Disznókő 5 és 6 Puttonyos Tokaji Aszú, Aszú Eszencia, Eszencia
Desszertek (különösen gyümölcsalapú desszertek) - Disznókő 5 és 6 puttonyos Tokaji Aszú, Aszú Eszencia
Önmagában fogyasztva - Disznókő 5 és 6 Puttonyos, Tokaji Aszú, Aszú Eszencia, Eszencia
Borhoz ételt:
Disznókő Száraz Tokaji Furmint - aperitif, hal- és tengeri ételek, fehér húsok
Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni - aperitif, erőleves, a magyar konyha fűszeresebb fogásai
Disznókő Tokaji Késői Szüret - aperitif, libamáj, hal- és tengeri ételek, fehér húsok, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek
Disznókő Tokaji Édes Szamorodni - aperitif, libamáj, hal- és tengeri ételek, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek, kacsa
Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos - aperitif, libamáj, ázsiai (fúziós) konyha, enyhén fűszeres és gazdagabb húsételek, nyúl, fácán, kacsa, galamb, érett kemény vagy kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)
Disznókő Tokaji Aszú 6 Puttonyos - libamáj, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek, gazdagabb húsok, nyúl, fácán, galamb, kacsa, még érettebb kemény vagy sós kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)
Disznókő Tokaji Aszú Eszencia - érett kemény vagy kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)
Disznókő Tokaji Eszencia - a legjobb mindig önmagában kóstolni