TÖRTÉNELEMTerroirBorainkBORKÉSZÍTÉS
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
Boraink
Boraink
Boraink
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
Terroir
Terroir
Terroir
Disznókő: A birtok madártávlatból

Iratkozzon fel az AXA Millésimes hírlevelére

Milyen fogásokhoz párosítsam a Disznókő-borokat?

Ételhez bort:

Aperitif - Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes vagy Száraz Szamorodni, 5 Puttonyos Tokaji Aszú

Libamáj - Disznókő Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes vagy Száraz Szamorodni, 5 vagy 6 Puttonyos Tokaji Aszú

Ázsiai (fúziós) és enyhén fűszeres ételek - Disznókő Késői Szüret, Tokaji Édes Szamorodni, 5 vagy 6 Puttonyos Tokaji Aszú

Halak és tengeri ételek - Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes Szamorodni

Fehér húsok - Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret

Nehezebb húsételek, nyúl, fácán, galamb - Disznókő Tokaji Aszú 5 és 6 Puttonyos

Kacsa - Disznókő Tokaji Édes Szamorodni, 5 és 6 Puttonyos Tokaji Aszú

Nehezebb magyaros ételek - Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni

Érett kemény vagy kék sajtok - Disznókő 5 és 6 Puttonyos Tokaji Aszú, Aszú Eszencia, Eszencia

Desszertek (különösen gyümölcsalapú desszertek) - Disznókő 5 és 6 puttonyos Tokaji Aszú, Aszú Eszencia

Önmagában fogyasztva - Disznókő 5 és 6 Puttonyos, Tokaji Aszú, Aszú Eszencia, Eszencia

 

Borhoz ételt:

Disznókő Száraz Tokaji Furmint - aperitif, hal- és tengeri ételek, fehér húsok

Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni - aperitif, erőleves, a magyar konyha fűszeresebb fogásai

Disznókő Tokaji Késői Szüret - aperitif, libamáj, hal- és tengeri ételek, fehér húsok, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek

Disznókő Tokaji Édes Szamorodni - aperitif, libamáj, hal- és tengeri ételek, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek, kacsa

Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos - aperitif, libamáj, ázsiai (fúziós) konyha, enyhén fűszeres és gazdagabb húsételek, nyúl, fácán, kacsa, galamb, érett kemény vagy kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)

Disznókő Tokaji Aszú 6 Puttonyos - libamáj, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek, gazdagabb húsok, nyúl, fácán, galamb, kacsa, még érettebb kemény vagy sós kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)

Disznókő Tokaji Aszú Eszencia - érett kemény vagy kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)

Disznókő Tokaji Eszencia - a legjobb mindig önmagában kóstolni


Bezárás