TÖRTÉNELEMTerroirBorainkBORKÉSZÍTÉS
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
Boraink
Boraink
Boraink
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
Terroir
Terroir
Terroir
Disznókő: A birtok madártávlatból

Iratkozzon fel az AXA Millésimes hírlevelére

Hogyan lesz az érett fürtből aszúszőlő?

Milyen állapotában szüreteljük a szőlőt a különböző borokhoz?


A Disznókő Száraz Tokaji Furminthoz egész fürtöket szüretelünk
Teljesen beérett, aranyszínű szemek


A Disznókő Tokaji Késői Szürethez fürtrészeket szüretelünk
Nagyon érett, töppedésnek indult szemek
Megjelenik a Botrytis cinerea első pírja
A rózsaszín rész növekszik, a szemek egyre jobban töppednek
A pír a fürt legnagyobb részére kiterjed, és lilás árnyalatot vesz fel, a szemek elvesztik tömegük harmadát.


A Disznókő Tokaji Késői Szürethez és a Disznókő Tokaji Szamorodnikhoz fürtrészeket szüretelünk
Bársonyos penészfátyol jelenik meg héjon
A szőlő elveszti tömege felét
A szemek jelentős mértékben elszíneződnek


A Disznókő Tokaji Szamorodnikhoz fürtrészeket szüretelünk
A szőlő nagymértékben kiszárad, a cukor és a savak koncentrációja növekszik
Még több botritisz jelenik meg a héjon


A Disznókő Tokaji Aszúkhoz a szőlőt szemenként szüreteljük
Nagyon száraz és intenzív ízű botritizálódott szemek
A tökéletes aszúszem eredeti súlyának mintegy ötödét nyomja

Bezárás