Sárga Borház Eszencia
Az évjárat jellemzői
Egyedülálló, előzmény nélküli évjárat: igen forró és száraz, de a szüreti időszakban sok esővel. A túlérett és botritisszel fesett fürtökön jelentős mennyiségű botritisz telepedett meg. Összetett, sokrétűen gyümölcsös aszúk várhatóak az évtől, a botritisz jellegzetes karakterével.
Borkészítés
Már kora ősszel elkezdtük az aszúszemek szemenkénti válogatását. A szüret folyamán, a szemeket fajtánként, termőhelyenként csoportosítva kádakba gyűjtöttük, ahol a saját súlyuknál fogva kicsöpögő nektárt a kád alján lévő kis csapocskán keresztül összegyűjtöttük, üvegballonokba helyeztük és a pincénkben éveken keresztük érleltük. 2011 májusában került palackozásra.
Szőfajták
60 % Furmint, 40 % Zéta
Borkóstolás
Óarany szín. Káprázatos illat: gránátalma, grapefruit, egészen éett, leves őszibarack, sárgadinnye, virágméz, keleti fás, fűszeres jegyek kíséretében.
Szájban selymes, szétolvadó, elképesztően gazdag és hosszú. Tökéletes kényelem érzet, a boldogság íze...
(2012 szeptember)kiszolgálás
Összehasonlíthatatlanul gazdag és koncentrált, az évjárat "emlékezete", amely látni engedi az aszúszemek titkát. Ajánljuk önmagában, étkezés végén.
Fogyasztási hőmérséklet: 15°C. Eltarthatósága: örökAnalízis
Alkohol: 2.5 %
Maradék cukor: 565 g/l
Összes sav: 9.5 g/l