TÖRTÉNELEMTerroirBorainkBORKÉSZÍTÉS
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
Boraink
Boraink
Boraink
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
Terroir
Terroir
Terroir
Disznókő: A birtok madártávlatból

Iratkozzon fel az AXA Millésimes hírlevelére

Sárga Borház Eszencia

    • Az évjárat jellemzői

      Egyedülálló, előzmény nélküli évjárat: igen forró és száraz, de a szüreti időszakban sok esővel. A túlérett és botritisszel fesett fürtökön jelentős mennyiségű botritisz telepedett meg. Összetett, sokrétűen gyümölcsös aszúk várhatóak az évtől, a botritisz jellegzetes karakterével.

    • Borkészítés

      Már kora ősszel elkezdtük az aszúszemek szemenkénti válogatását. A szüret folyamán, a szemeket fajtánként, termőhelyenként csoportosítva kádakba gyűjtöttük, ahol a saját súlyuknál fogva kicsöpögő nektárt a kád alján lévő kis csapocskán keresztül összegyűjtöttük, üvegballonokba helyeztük és a pincénkben éveken keresztük érleltük. 2011 májusában került palackozásra.

    • Szőfajták

      60 % Furmint, 40 % Zéta

    • Borkóstolás

      Óarany szín. Káprázatos illat: gránátalma, grapefruit, egészen éett, leves őszibarack, sárgadinnye, virágméz, keleti fás, fűszeres jegyek kíséretében. Szájban selymes, szétolvadó, elképesztően gazdag és hosszú. Tökéletes kényelem érzet, a boldogság íze...(2012 szeptember)

    • kiszolgálás

      Összehasonlíthatatlanul gazdag és koncentrált, az évjárat "emlékezete", amely látni engedi az aszúszemek titkát. Ajánljuk önmagában, étkezés végén. Fogyasztási hőmérséklet: 15°C. Eltarthatósága: örök

    • Analízis

      Alkohol: 2.5 %Maradék cukor: 565 g/lÖsszes sav: 9.5 g/l

    Sárga Borház Eszencia