TÖRTÉNELEMTerroirBorainkBORKÉSZÍTÉS
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
Boraink
Boraink
Boraink
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
Terroir
Terroir
Terroir
Disznókő: A birtok madártávlatból

Iratkozzon fel az AXA Millésimes hírlevelére

Sárga Borház Tokaji Late Harvest Hárslevelű

    • Az évjárat jellemzői

      2018 az általunk ismert legmelegebb évjárat volt, nagyon korai éréssel. A virágzás május 14-én kezdődött, amelyet Tokajban a legkorábbi dátumként jegyeznek. A nyár meleg volt és száraz, de nagyobb kánikukáktól mentes. Az érés az elmúlt tíz év átlagánál jó öthéttel korábban érkezett. A meleg és a korai érés ellenére azonban meg tudtuk őrizni a szőlő savtartalmát. A nemesrothadás a szőlőinkben a szokásosnál még inkább töppedtebb, szárazabb állagú szemeket eredményezett.

    • Szüret

      A túlérett, kissé botritiszesedett, többnyire töppedt fürtöket szeptember 20 és november 7 között, három alkalommal gondosan válogatva szüreteltük.

    • Borkészítés

      A szőlőt bogyóztuk, majd néhány órás áztatást követően préseltük. Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban történt.

    • Szőfajták

      100% Hárslevelű

    • Érlelés

      Rozsdamentes acéltartályokban, fa jelenléte nélkül érleltük, 2019 júniusában palackoztuk.

    • kiszolgálás

      Kiváló aperitif. Tökéletes párosítás libamájhoz. Szintén kitűnő kísérője tejszínes-citromos szószos tengeri fogásoknak, gyümölccsel készült kacsának és nem túl édes desszerteknek, gyümölcsöknek, sajtoknak.
      Palackozás után azonnal fogyasztható. A hordós érlelésnek köszönhetően a következő 10-15 évben komplexebb, gazdagabb lesz.
      A teljes élvezethez behűtve kínáljuk, 11-13°C-on. Bontás után két hétig tartható hűtőben.

    • Analízis

      Alkohol: 13%
      Maradék cukor: 90 g/l
      Összes sav: 6.9 g/l

    Sárga Borház Tokaji Late Harvest Hárslevelű