TÖRTÉNELEMTerroirBorainkBORKÉSZÍTÉS
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
TÖRTÉNELEM
Boraink
Boraink
Boraink
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
BORKÉSZÍTÉS
Terroir
Terroir
Terroir
Disznókő: A birtok madártávlatból

Iratkozzon fel az AXA Millésimes hírlevelére

Mikor igyunk Disznókő-borokat?

A palack kinyitása előtt:

A forgalomba hozatalának pillanatában már minden Disznókő-bor fogyasztásara kész.

Mikor érdemes meginni?

A szüret utáni két éven belül - Disznókő Száraz Tokaji Furmint

Ötéves kora előtt - Disznókő Tokaji Késői Szüret

Öt-tízéves kora között - Disznókő Tokaji Édes és Száraz Szamorodni

Húszéves vagy idősebb kora előtt - Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos

A szüret után harminc vagy még több évvel is nagyszerű - Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Legalább harminc évig fejlődik - Disznókő Tokaji Aszú Eszencia

Nagyon-nagyon hosszú ideig eltartható - Disznókő Tokaji Eszencia

 

A palack kinyitása után:

A Disznókő Száraz Tokaji Furmint azonnali fogyasztása készül.

 

Minél tovább volt hordóban, minél magasabb a sav- és maradékcukor-tartalma, a bor annál tovább eltartható úgy, hogy minősége csak csekély mértékben változik, illetve alig romlik. Ez azt jelenti, hogy a palack kinyitása után a bor hűtőszekrényben eltartható:

egy-két hétig - Disznókő Tokaji Édes Szamorodni

két hétig - Disznókő Tokaji Késői Szüret és Száraz Szamorodni

nagyjából egy hétig - Disznókő Tokaji Aszú 5 és 6 Puttonyos

legalább néhány hétig - Disznókő Tokaji Aszú Eszencia

nagyon-nagyon sokáig - Disznókő Tokaji Eszencia


Bezárás