görgessen le
DISZNÓKŐ TOKAJI
SZÁRAZ SZAMORODNI

Az érlelés művészete


"Kései szüretből származó borkülönlegesség, amelyet az élesztőhártya alatti érlelés elképesztő frissességgel, a hosszú fahordós érlelés pedig ászkolt, érett (rancio) karakterrel ruházott fel."

A szép emlékek új életre kelnek.


AZ ÉLMÉNY

Színe az aranytól a sötét borostyánig terjed. A Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni illata a kenyérhéjra, a zöldalmára és a dióra emlékeztet, illetve füstös jegyeket, valamint olyan gyümölcsös aromákat is mutat, mint például az őszibarack hamvas héja.

Testes és lendületes karakterét a sherry borok ízemlékei színezik, és csodálatosan hosszú, fűszeres lecsengés teszi emlékezetessé.


TERÍTÉKEN

A Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni erényei remekül érvényesülnek hideg téli napokon, a kályha mellett, frissen feltört vagy pörkölt mogyorót, diót, mandulát kóstolgatva, illetve aperitifként.

Mivel?

- Olyan rágcsálnivalókkal, mint a sózatlan – friss vagy pörkölt – makadámdió vagy mandula.

-  Erőleves mellé.

- Magyaros ételekkel, ragukkal és pörköltekkel, különösen füstölthús- és gombaételekkel, töltött káposztával. Könnyen megbirkózik az olyan nehezebb ételekkel is, mint a sertéscsülök.

- Comté, illetve Cheddar típusú kemény sajtokkal.

Hogyan?

Fogyasztását akár a palackozást követően ajánljuk, illetve attól kezdve még tizenöt évig.

A Disznókő Tokaji Száraz Szamorodnit 11–13°C-ra hűtve tanácsos fogyasztani. A palack felbontása után hűtőszekrényben még két hétig friss marad.


 


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám