görgessen le
DISZNÓKŐ TOKAJI
ESZENCIA

Az évjárat örök emlékezete – a tokaji legenda


"Összehasonlíthatatlanul gazdag és koncentrált, az évjárat örök „emlékezete”, amely megőrzi és megmutatja az aszúszemek titkát."

„A természet csodája. Műalkotás” – mondta a Disznókőnél tett látogatása során Enzo Vizzari.


AZ ÉLMÉNY

Színe a Stradivari hegedűk sötét borostyánjától a már-már feketéig terjed. Aromájában narancs, birsalmasajt és teafű egyesül aszalt gyümölcsökkel és fűszerekkel. A pohárban szinte a méz méltóságteljességével mozog. Az alkoholt alig tartalmazó Disznókő Tokaji Eszencia mézszerű textúrája elképesztően hosszú utóíz előhírnöke, óriási cukortartalma ellenére a bor nem nélkülözi az izgalmas savakat sem. Elixír a testnek és a léleknek.


TERÍTÉKEN

Pillanatfelvétel az évjáratról, utazás egy felfedezés előtt álló birodalomba, a legmeghittebb pillanatok bensőséges megünneplése: ezt kínálja egyetlen korty Disznókő Tokaji Eszencia.

Mikor?

A Disznókő Tokaji Eszencia desszert után vagy desszert gyanánt is tökéletes, de a legjobb önmagában, önmagáért kóstolni.

Hogyan?

A Disznókő birtokról minden palack Tokaji Eszencia fogyasztásra készen kerül ki, ez a nektár ugyanakkor történelmi tapasztalatok szerint nagyon sokáig eltartható. Enyhén, 15°C-ra hűtve mutatja meg legjobban önmagát. Magas természetes cukortartalmának köszönhetően hűtőszekrényben a palack kinyitása után még évekig eltartható.

Műalkotást műalkotásból!

2012-ben a Disznókő megterveztetett egy kehelykülönlegességet, hogy Ön e bor utolsó cseppjét is tökéletesen kiélvezhesse.


TUDTA-E?

Az eszencia szabadon, az szőlő saját súlyának nyomása alatt csepeg ki az összegyűjtött aszúszemekből. (Tudjon meg többet az aszúszemekről itt!)A különleges nektárt a Himnusz is megénekli. Az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt az eszenciát korábban gyógyszertárakban árusították. Alkoholtartalma mindössze 1-3%.


ASZÚTÉKA


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám