görgessen le
DISZNÓKŐ TOKAJI
SZÁRAZ FURMINT

Gyümölcsös, ugyanakkor jellegzetesen minerális száraz fehérbor


"Egyedülálló karakterét a gyümölcsösség és ásványiasság egyensúlyától nyeri, tökéletesen tükrözve a Disznókő termőterületének kirobbanó frissességét."

Sokoldalú és csodálatosan üde bor – amikor csak kívánja!


AZ ÉLMÉNY

Színe halványsárga, a furmint szőlőfajtára jellemző zöldes árnyalatokkal. Friss és illatos bor fehér virágok üzenetével és a grapefruit üdeségével. Ízében az egzotikus gyümölcsök körtével és birssel keverednek, amit tartós, ásványias és sós utóíz követ. Sportosan elegáns.

 


TERÍTÉKEN

Friss és száraz, és éppen e két vonásának köszönhetően különösen jól iható bor. Számos alkalomhoz illik, forró nyarakon például remekül oltja szomjunkat egy teraszon hűsölve vagy grillezés közben. Könnyebb fogások tökéletes társa, baráti beszélgetések lelkes támogatója.

 

Mivel?

- Aperitifként.

- Könnyű mártással készült halakhoz (például heringhez), tengeri fogásokhoz (felülmúlhatatlan osztrigával vagy kaviárral), illetve házi és vad szárnyasokhoz.

- Saláták mellé.

Hogyan?

Érdemes fiatalon, kétéves koráig elfogyasztani, mert gyümölcseinek frissességét és ásványiasságát ekkor mutatja a legjobban.

A Disznókő Száraz Tokaji Furmintot jól behűtve, 10°C-on ajánlott fogyasztani. A palackot kinyitása után érdemes fenékig üríteni.


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám