görgessen le
DISZNÓKŐ KAPI VINEYARD
TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS

Egy különleges termőterület legtisztább kifejeződése, kivételes évekből


"Egy különleges termőterület legtisztább kifejeződése, kivételes évekből. Rendkívül ritka, dűlőszelektált bor. Csakis azokban az években készül, amikor a Kapi dűlőben termett furmint aszúszemekben félreismerhetetlenül megmutatkozik a termőhely kivételessége. Kizárólag a legtökéletesebb furmint aszúszemekből és alapmustokból készítjük. Igen csekély mennyiségben (a 2005-ös évjáratból például mindössze 4654 palacknyi) és csak nagyon kevés évjáratban – mindeddig csupán az 1999-esben, a 2005-ösben és a 2011-esben – kerül forgalomba."

Megérint a tökéletes. „Szinte a villamosság tisztaságával rendelkező bor.” Margaret Rand, The World of Fine Wines (2012. dec.)


KAPI DŰLŐ

A Kapi dűlő a Disznókő déli fekvésű szőlőinek felső harmadában, mintegy 150–180 m-es tengerszint feletti magasságban található. Talaja valamelyest könnyebb, mint a birtok többi területéé: a löszrétegekkel és riolittörmelékkel keveredő vulkáni agyagtalaj ásványi anyagokban különösen gazdag, ez pedig – a dűlő földrajzi helyével és fekvésével együtt – egyedülállóan ritkává teszi ezt az aszúkülönlegességet.


AZ ÉLMÉNY

Színe a bor korától függően a zöldes villanásokkal árnyalt halvány aranytól a sötét borostyánsárgáig terjedhet. Illata mézet, citrusokat, őszibarackot és hársfavirágot idéz. A Kapi, 6 Puttonyos Disznókő Tokaji Aszút a nap sugarai ragyogják át. Világos vonalvezetésű, tiszta, tökéletes egyensúlyú bor, amelynek friss, mégis érett savai pompás harmóniában egyesülnek a kristálytiszta ásványi karakterrel. A bort ízmélysége, a gyümölcs tisztasága és a hosszú, mégis ropogós utóíz keresett ritkasággá teszi. Erő és elegancia, gyümölcs és ásványok alkotnak benne izgalmas, vibráló egyensúlyt. Varázslatos, igéző bor.

 


TERÍTÉKEN

A Disznókő-stílus kvinteszenciája. Engedje, hogy elvarázsolja az élmény, amit a legnemesebb termőhely és a legtökéletesebb aszúszemek nyújtanak. Ismerje meg az édes és a sós, a finesz és a gyümölcs egyszeri, utánozhatatlan kombinációját. Hagyjaagyja, hogy az apró árnyalatok, a finom különbségek elbűvöljék. A szakértők bora!

A kifinomult ízek maradéktalan élvezetéhez a következőket ajánljuk:

- Fogyassza a Kapit önmagában;

- néhány falat omlós piskóta, gyümölcsök vagy pár szem mandula kíséretében;

- vagy egy nagyszerű vacsora megkoronázásaként.

Hogyan?

Miután birtokunkba jut, azonnal fogyasztható, de a húszéves vagy még hosszabb érlelést is meghálálja. 11–13°C-ra hűtve ideális. A palack felbontása után hűtőszekrényben néhány hétig feltétlenül megőrzi frissességét.


ASZÚTÉKA


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám