görgessen le
DISZNÓKŐ TOKAJI
ASZÚ 6 PUTTONYOS

Kivételes komplexitás


"Kivételes és egyedülállóan hosszú életű bor. Csak a legkitűnőbb évjáratokban készítjük, amikor az aszúszemekben a tökéletes savakhoz a szokásosnál is nagyobb koncentráció és komplexitás társul."

Nagy események ünnepi kísérője


AZ ÉLMÉNY

Színe korától függően az aranytól a sötét borostyánsárgáig terjed. Illatát páratlan kiegyensúlyozottság és finesz jellemzi. Fiatal korában a 6 Puttonyos Disznókő Tokaji Aszúban citrusok, méz és a trópusi gyümölcsök frissessége vibrál, tíz év múltán aszalt gyümölcsök, fűszeres (mentás), dohányos és pörkölési jegyek megjelenésével gazdagodik. Krémes struktúrájú, testes bor, amely végig megőrzi a Disznókőre oly jellemző frissességet. Erőtől duzzadó, egyszersmind elképesztően kifinomult bor, hosszan tartó utóízzel. Áradó és elegáns.


TERÍTÉKEN

Az eleven savak által kiegyensúlyozott édesség révén a 6 Puttonyos Disznókő Tokaji Aszú sokkal több, mint egyszerű desszertbor. Önmagában is nagyszerű, de meglepően sok és sokféle fogás kíséretében is kitűnően megállja a helyét.

Mikor?

Ha valaki a legjobb barátait akarja meglepni, vagy a legfontosabb vendégeire szeretne mély benyomást tenni, ideális társra lel a 6 Puttonyos Disznókő Tokaji Aszúban. Azon borok egyike, amelyek nélkülözhetetlenek az élet nagy pillanatainak megünnepléséhez. Borgyűjteményeknek is becses tétele, és önmagában is feledhetetlen élmény, egy szál szivart pedig szinte megzenésít.

Mivel?

főétel: Fehér húsok tejszínes mártásokkal, mandulaszósszal készült szarvas, narancs- vagy áfonyaszósszal tálalt szárnyasok. Halak (például paprikával együtt marinált füstölt lazac), tenger gyümölcsei. Enyhén fűszeres kelet-ázsiai fogások.

sajt: Érett, sós kemény- vagy kéksajtok – például Roquefort.

Étkezés után, desszertként önmagában is eszményi választás.

desszert: Akár egyszerűen néhány gyümölcs (sárga- és őszibarack, gyümölcssaláta) vagy gyümölcsalapú desszertek (például barackos lepény) mellé. Néhány évjárata (pl. a 2000-es) tökéletes partnere olyan klasszikusoknak, mint a linzer, a crème brûlée vagy a tiramisu.

Hogyan?

A 6 Puttonyos Disznókő Tokaji Aszú fogyasztásra éretten kerül forgalomba, de további harminc évig, vagy akár még hosszabban is érlelhető.

11–13°C-ra hűtve ideális. Frissességét a palack felbontása után hűtőszekrényben akár egy hétig is megőrzi. 


ASZÚTÉKA


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám