MILYEN FOGÁSOKHOZ PÁROSÍTSAM A DISZNÓKŐ-BOROKAT?
Ételhez bort:
Aperitif – Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes vagy Száraz Szamorodni, 5 Puttonyos Tokaji Aszú
Libamáj – Disznókő Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes vagy Száraz Szamorodni, 5 vagy 6 Puttonyos Tokaji Aszú
Ázsiai (fúziós) és enyhén fűszeres ételek – Disznókő Késői Szüret, Tokaji Édes Szamorodni, 5 vagy 6 Puttonyos Tokaji Aszú
Halak és tengeri ételek – Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret, Tokaji Édes Szamorodni
Fehér húsok – Disznókő Száraz Tokaji Furmint, Tokaji Késői Szüret
Nehezebb húsételek, nyúl, fácán, galamb – Disznókő Tokaji Aszú 5 és 6 Puttonyos
Kacsa – Disznókő Tokaji Édes Szamorodni, 5 és 6 Puttonyos Tokaji Aszú
Nehezebb magyaros ételek – Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni
Érett kemény vagy kék sajtok – Disznókő 5 és 6 Puttonyos Tokaji Aszú, Aszú Eszencia, Eszencia
Desszertek (különösen gyümölcsalapú desszertek) – Disznókő 5 és 6 puttonyos Tokaji Aszú, Aszú Eszencia
Önmagában fogyasztva – Disznókő 5 és 6 Puttonyos, Tokaji Aszú, Aszú Eszencia, Eszencia
Borhoz ételt:
Disznókő Száraz Tokaji Furmint – aperitif, hal- és tengeri ételek, fehér húsok
Disznókő Tokaji Száraz Szamorodni – aperitif, erőleves, a magyar konyha fűszeresebb fogásai
Disznókő Tokaji Késői Szüret – aperitif, libamáj, hal- és tengeri ételek, fehér húsok, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek
Disznókő Tokaji Édes Szamorodni – aperitif, libamáj, hal- és tengeri ételek, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek, kacsa
Disznókő Tokaji Aszú 5 Puttonyos – aperitif, libamáj, ázsiai (fúziós) konyha, enyhén fűszeres és gazdagabb húsételek, nyúl, fácán, kacsa, galamb, érett kemény vagy kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)
Disznókő Tokaji Aszú 6 Puttonyos – libamáj, ázsiai (fúziós) konyha és enyhén fűszeres ételek, gazdagabb húsok, nyúl, fácán, galamb, kacsa, még érettebb kemény vagy sós kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)
Disznókő Tokaji Aszú Eszencia – érett kemény vagy kéksajtok, desszertek (főleg gyümölcsalapú desszertek)
Disznókő Tokaji Eszencia – a legjobb mindig önmagában kóstolni
GYAKORI KÉRDÉSEK 6/05/2013