görgessen le



HOGYAN LESZ AZ ÉRETT FÜRTBŐL ASZÚSZŐLŐ?


Milyen állapotában szüreteljük a szőlőt a különböző borokhoz?

 

A Disznókő Száraz Tokaji Furminthoz egész fürtöket szüretelünk

  1. Teljesen beérett, aranyszínű szemek

 

A Disznókő Tokaji Késői Szürethez fürtrészeket szüretelünk

  1. Nagyon érett, töppedésnek indult szemek
  2. Megjelenik a Botrytis cinerea első pírja
  3. A rózsaszín rész növekszik, a szemek egyre jobban töppednek
  4. A pír a fürt legnagyobb részére kiterjed, és lilás árnyalatot vesz fel, a szemek elvesztik tömegük harmadát.

 

A Disznókő Tokaji Késői Szürethez és a Disznókő Tokaji Szamorodnikhoz fürtrészeket szüretelünk

  1. Bársonyos penészfátyol jelenik meg héjon
  2. A szőlő elveszti tömege felét
  3. A szemek jelentős mértékben elszíneződnek

 

A Disznókő Tokaji Szamorodnikhoz fürtrészeket szüretelünk

  1. A szőlő nagymértékben kiszárad, a cukor és a savak koncentrációja növekszik
  2. Még több botritisz jelenik meg a héjon

 

A Disznókő Tokaji Aszúkhoz a szőlőt szemenként szüreteljük

  1. Nagyon száraz és intenzív ízű botritizálódott szemek
  2. A tökéletes aszúszem eredeti súlyának mintegy ötödét nyomja

 

 



GYAKORI KÉRDÉSEK 6/06/2013


  • Email This Page







AZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.











  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám