görgessen leA Disznókő Száraz Furmint új köntösben


Seely Christian, az igazgatóság elnöke

 

“Nemrég hoztuk forgalomba a Disznókő 2015 száraz furmint borunkat, amely idén teljesen új arculatot kapott. A palack formája láthatóan a klasszikus, kisebb méretű tokaji aszús üveget idézi, ezzel is hangsúlyozva, hogy a száraz furmintunk a páratlan Tokaji borvidékről – és a mi esetünkben konkrétan a Disznókő szőlőbirtokairól – származik. Maga a címke is egy teljesen új formátumot kapott és most első alkalommal használtunk üvegdugót, ami az eddigi csavarzáras záráshoz képest jóval elegánsabb megjelenést biztosít a bornak. Személy szerint nekem különösen tetszik ez az új összkép, mely a borral tökéletesen harmonizáló minőséget és stílust közvetít.

 

A tokaji száraz borok figyelemreméltó fejlődésnek indultak az utóbbi években, melynek következtében számos kiváló, különböző stílúsú száraz bort készítenek a borvidéken. A mi borunk nem került hordóba; acéltartályban érleltük, hogy megőrizhessük a furmint természetes frissességét és ásványosságát. Kiválóan párosítható a tenger gyümölcseiből készült ételekkel; egy bor, amely képes ámulatba ejteni az embereket egy vakkóstoló során.

 

Disznókőn erőfeszítéseink középpontjában természetesen továbbra is nagyszerű, gazdag aszúk készítése áll, ugyanakkor igazán büszkék vagyunk a száraz furmintunkra is. Jöjjenek, kóstolják meg, fedezzék fel !”

 

www.christianseely.comÍGY ÉLÜNK A DISZNÓKŐNÉL 8/06/2016


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám