görgessen le2014-es évjárat: Egy nagyszerű kezdet


Mára (június 10) a Disznókő parcellák nagy részén befejeződött a virágzás. A virágzás kezdete és vége mindig fontos momentum – és idén rendkívül elégedettek vagyunk az eredménnyel!

Márciusban, egy nagyon enyhe és száraz tél után meleg időt hozó korai tavasz köszöntött be, ami olyan korai (április 2-án kezdődő!) rügyfakadást hozott, amilyet még sosem láttunk. Később lehűlt az idő; a hideg éjszakák sorozata a hajtások fejlődését rendkívül lelassította és egyenetlenné tette. Először attól tartottunk, hogy ezt valamilyen betegség okozza, de május közepére a szőlőtőkék növekedése normálissá, jól fejlődővé vált.

A május 28-án beindult virágzás más évekhez viszonyítva korai, de a rügyfakadás és a virágzás között eltelt időszak nagyon hosszú. Összehasonlításképpen 2012-ben a rügyfakadás április 22-én kezdődött, míg a virágzás mindössze 1 hónappal később, május 26-án indult be.

A mostani forró, napsütéses és száraz időjárás ideális feltételeket teremt a virágzás teljes befejezéséhez és a szőlő további fejlődéséhez.

 

Mészáros LászlóÍGY ÉLÜNK A DISZNÓKŐNÉL 13/06/2014


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám