görgessen le2011 DISZNÓKŐ KAPI VINEYARD TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS


Egy különleges termőterület legtisztább kifejeződése, kivételes évekből.

Örömmel mutatjuk be a Disznókő Kapi 6 puttonyos aszú harmadik, 2011-es évjáratát. Ezt a ritka bort korábban csupán három évben, 1999-ben, 2005-ben és 2011-ben készítettük.

 

Csakis azokban az években készül, amikor a Kapi dűlőben termett furmint aszúszemekben félreismerhetetlenül megmutatkozik a termőhely kivételessége.
A „Kapi Vineyard” a Disznókő déli fekvésű Kapi-dűlőjének felső harmadában, a tengerszint felett mintegy 150–180 méter magasságban található. Talaja valamelyest könnyebb, mint a birtok többi területéé: a löszrétegekkel és riolittörmelékkel keveredő vulkáni agyagtalaj ásványi anyagokban különösen gazdag, ez pedig – a dűlő földrajzi helyével és fekvésével együtt – egyedülállóan ritkává teszi ezt az aszúkülönlegességet.

 

A Disznókő évjáratok között 2011 egy egyedülálló, minden tekintetben meglepetést hozó évjárat, forró és száraz, igen korai éréssel. A botritiszesedés csak későn és lassan indult a száraz ősz miatt, a szőlőbogyók azonban erőteljesen töppedtek, kivételesen gazdag, gyümölcsízű aszúszemeket eredményezve, melyekből harmonikus savú, elegáns borok készülhettek.

 

Az aszúszemeket egymást követő háromszori szemenkénti válogatással gyűjtöttük, szeptember 28. és november 11. között.

 

A Kapi-dűlő e nemes bogyóinak gazdagsága és különleges koncentrációja egy kristálytiszta szerkezetű bort eredményezett, melyet tökéletes egyensúly és végtelen finesz jellemez.  A bor édessége ásványi frissességgel párosul és mentes minden sallangtól, úgy érezzük, hogy igazi harmónia teljesedik ki. Nemes, ugyanakkor diszkrét aromáiban fehér gyümölcs, virágillat és finom tölgyfahordós jegyeket fedezhetünk fel.

 

A DISZNÓKŐ KAPI VINEYARD TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS limitált mennyiségben készült; összesen 4654, számozott palackot töltöttünk belőle.

 

2015 szeptemberétől keresse legjobb viszonteladóinknál!ÍGY ÉLÜNK A DISZNÓKŐNÉL 9/09/2015


  • Email This PageAZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám