görgessen le




1 LÉPÉS: AZ ASZÚSZEMEK TÁROLÁSA


A szemenként válogatott aszúszemeket a szüret végéig kádakban tároljuk.

 

Az aszúszemek szürete szeptembertől október végéig, november elejéig tart, áztatásuk általában novemberben zajlik. A szemek a borkészítés megkezdéséig kádakban vannak – nem elvi megfontolásból (hiszen közvetlenül az aszúszüret után is áztathatnánk), hanem a borászati munka szervezési sajátosságai miatt. Aszúszemeket többször is szüretelünk: az áztatás gyakorlati okokból akkor kezdődik, amikor már az összes aszút leszedtük. A cukor és a savak koncentrációja azzal jár, hogy az aszúszemeket néhány hónapig anélkül is tárolhatjuk, hogy az erjedés kockázatának tennénk ki őket.




AZ ASZÚKÉSZÍTÉS

  • Email This Page



AZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.











  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám