görgessen le




AZ ÉP SZŐLŐ LESZÜRETELÉSE


Szüret idején két szakaszban szedjük az ép szőlőt.

A teljes éréskor, amikor a bogyókon a túlérés és a nemes rothadás még nem jelentkezik.

- a Disznókő Száraz Tokaji Furminthoz

Ép szőlőt később, a nemes rothadás, a túlérés, illetve az aszúképződés ideje alatt is szüretelhetünk, mégpedig válogatással. Ennek során a már leszedett fürtökből válogatjuk ki az aszúsodott szemeket vagy egyszerűen kettévágjuk a fürtrészeket, és elkülönítjük az ép, illetve botritiszesedett, túlérett fürtrészt.

A Tokaji Aszú alapmustjához vagy alapborához

 




A SZÜRET

  • Email This Page



AZ OLDAL MEGTEKINTÉSE CSAK NAGYKORÚ SZEMÉLYEK SZÁMÁRA ENGEDÉLYEZETT.











  • IGEN
  • NEM

Emlékezzen rám